Investicioni samit Zapadnog Balkana 26. februara u Londonu

Published: 20.2.2024. Related countries:  Crna Gora Crna Gora

Investicioni samit Zapadnog Balkana 2024 biće održan u sjedištu Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) u Londonu u ponedeljak 26. februara 2024.

Investicioni samit Zapadnog Balkana 2024 biće održan u sjedištu Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) u Londonu u ponedeljak 26. februara. Događaju će prisustvovati šefovi vlada iz regiona, koji su potvrdili učešće.

Kako je navedeno na sajtu EBRD, cilj samita je da se istaknu potencijalne investicione i poslovne mogućnosti u regionu Zapadnog Balkana i da se promovišu regionalni i prekogranični projekti. Zapadni Balkan je prioritetna regija za EBRD. Ostajemo jedan od najvećih institucionalnih investitora u zemljama regiona sa uloženih više od 18 mlrd EUR dodaje se. Na interaktivnoj sjednici obratiće se premijeri Srbije, Albanije, BiH, Crne Gore i Sjeverne Makedonije, koji će publici predstaviti svoju viziju regiona, ključnih regionalnih projekata i mogućnosti za ulaganja, kako na regionalnom nivou tako i u svakoj zemalji regiona. Sesije će obuhvatiti proširena pitanja i odgovore sa stranim investitorima. Ovo je šesti samit EBRD-a te vrste, koji će otvoriti predsjednik EBRD Odile Renaud-Baso. Inauguralni Samit Zapadnog Balkana održan je u EBRD prije deset godina, u februaru 2014, i po prvi put je okupio sve premijere regiona. Događaju će prisustvovati šefovi vlada iz regiona, koji su potvrdili učešće. Kako je navedeno na sajtu EBRD, cilj samita je da se istaknu potencijalne investicione i poslovne mogućnosti u regionu Zapadnog Balkana i da se promovišu regionalni i prekogranični projekti. Zapadni Balkan je prioritetna regija za EBRD. Ostajemo jedan od najvećih institucionalnih investitora u zemljama regiona sa uloženih više od 18 mlrd EUR - dodaje se.  Na interaktivnoj sjednici obratiće se premijeri Srbije, Albanije, BiH, Crne Gore i Sjeverne Makedonije, koji će publici predstaviti svoju viziju regiona, ključnih regionalnih projekata i mogućnosti za ulaganja, kako na regionalnom nivou tako i u svakoj zemalji regiona. Sesije će obuhvatiti proširena pitanja i odgovore sa stranim investitorima. Ovo je šesti samit EBRD-a te vrste, koji će otvoriti predsjednik EBRD Odile Renaud-Baso. Inauguralni Samit Zapadnog Balkana održan je u EBRD prije deset godina, u februaru 2014, i po prvi put je okupio sve premijere regiona.

Izradio kolektiv CzechTrade Podgorica

Izvor: www.ekapija.com

Cookies